Foto: Elena Ermakova - stock.adobe.com

Workation på Bali

Indonesia

Hele året

14 - 60+ dager

Fra 19 400 per person

Kart Bali

Bali er sannsynligvis en av de mest kjente destinasjonene for en workation. Her ligger det meste til rette for at man kan være produktiv samtidig som man har et behagelig liv utenfor jobb. 

Bali ligger like sør for ekvator og er en grønn og frodig øy. Høysesongen varer fra april til oktober, men man kan fint besøke øya hele året. Fordelen med å reise utenfor høysesong er lavere priser og mindre turister, men været kan være litt mer ustabilt.

Mount Agung, Bali.
Mount Agung på Bali.
Foto: Nichapa – stock.adobe.com

De fleste forbinder Bali med sol, strand, tropisk jungel og grønne rismarker. Bali har 3 vulkaner, der Mount Agung er den høyeste på 3031 meter over havet. Vulkanen kan bestiges på en nattlig utflukt der man ankommer toppen ved soloppgang. Bali har dessuten flere templer som er verdt et besøk. Vannsportaktiviteter er det mange av, og for dykkere er det mange områder å velge mellom og et spennende liv under vann. 

Bali ligger knappe tre timers flytur fra Singapore. Vil man fortsette videre til Australia, så er Darwin bare to og en halv time med fly fra Bali. Indonesia har i tillegg mange spennende øyer å utforske. Naboøya Lombok er populær, det samme er Gili-øyene og Nusa Lembongan, som ligger mellom Bali og Lombok. Vil man ta en weekendutflukt for å se de berømte komodo-varanene så er det ca. en times flytur til Labuan Bajo, hvor man kan ta båt videre ut til Komodo-øyene.

Bali.
Gunung Kawi Sebatu Temple på Bali.
Foto: Shawn – stock.adobe.com

For å komme seg rundt på Bali så er Uber og Grab populære. Mange leier også scooter for å komme seg rundt, men merk at trafikken til tider kan være ganske travel. Uhell og ulykker med scooter er noe nærmest annenhver digital nomade kommer til å fortelle deg historier om.

Anbefalt coworking på Bali

Bali er selve mekkaet, eller «the holy grail» for digitale nomader, og her finner man noen av de beste coworking-kontorene i Asia. De beste ligger i Ubud og Canggu, så her er det rett og slett hva slags omgivelser du vil ha som avgjør hvor du bestemmer deg for å ha base. Uansett er det bare en times kjøring mellom stedene, så selv om man bosetter seg på det ene stedet så er det fullt mulig å besøke det andre på en dagstur.

Outpost Canggu er et populært coworking-kontor beliggende i Canggu, som er kjent som et surfemekka. Canggu ligger ca. førtifem minutters kjøring fra de mest besøkte turistområdene rundt Kuta og Seminyak. Selv om også Canggu kan være travel i turistsesongen, så er dette et langt mer avslappet og laid-back område enn det de mest populære turistområdene på Bali er. 

Canggu, Bali.
Canggu er et mekka for surfing.
Foto: F8studio – stock.adobe.com

I Canggu er det mange jobbvennlige kafeer med god kaffe og ok internett. For raskest og mest stabilt internett anbefaler vi å ha et medlemskap hos Outpost Canggu. Outpoast har restaurant med et variert utvalg mat, og et lite basseng i hagen hvis det skulle gå varmt i topplokket i løpet av dagen. En kort gå- eller kjøretur fra Outpost ligger stranden, som du kan gå ned til for en afterwork-drink etter arbeidsdagen.

Den andre store hub’en for digitale nomader er i Ubud, og her anbefaler vi å jobbe fra Outpost Ubud. Outpost ligger blant irrgrønne risplantasjer, i en by fylt med templer og åndelige ritualer. Dette er Balis kulturelle hjerte, og mange forelsker seg i stedet og blir her i lang tid. For de som interesserer seg for yoga og mindfulness, så er dette virkelig stedet. Samtidig er dette også et energisk sted for freelancere, digitale nomader og entreprenører som ønsker å være produktive og vil skape noe. Her vil du enkelt komme i kontakt med andre i samme situasjon.

Outpost Ubud har mange ulike soner slik at du får variasjon i arbeidsdagen. Fra innendørs arbeidsplasser i air conditioning, til balkong med utsikt over rismarkene, både sitte- og ståpulter, møterom og Skype-rom. Vil du ta en pause kan du bestille mat og drikke fra stedets kafé. Outpost arrangerer en rekke eventer, slik at du får faglig påfyll og kan møte kollegaer.

Bali.
Risterrasser i Ubud.
Foto: dvrcan – stock.adobe.com

Outpost er også et perfekt sted hvis man vil ta med kollegaene på en workation. Kontakt oss for å få et skreddersydd opplegg for ditt team eller firma.

På en workation til Bali kan man naturligvis velge å jobbe enten i Canggu eller i Ubud, men det er ingenting i veien for å dele tiden mellom disse to stedene. Jobb for eksempel 2 uker i Canggu, og flytt deretter videre til Ubud for å jobbe der i 2 uker. Før du returnerer hjem, anbefaler vi at du legger inn minimum en ferieuke slik at du får oppleve alt ferieparadiset Bali og naboøyene har å by på.

Anbefalt hotell i Ubud

Kombinasjonen av beplantet arkitektur og den frodige skogen som nabo gjør The Westin Resort & Spa til noe for seg selv. Stort svømmebasseng og praktfulle uteområder omkranser resortet, som har alle fasiliteter inkludert spa, treningssenter og tre restauranter. Fra hotellet til coworking-kontoret er det drøye tre kilometer, under 10 minutter med taxi.

Anbefalt hotell i Canggu

COMO Uma Canggu er et stilfullt resort som ligger helt nede ved stranden. Bredt utvalg innen velvære med yoga, pilates og mindfulness, alt sammen rammet inn av billedskjønne omgivelser og balinesisk gjestfrihet. På Como Beach Club serveres det kortreist og sunn mat basert på sesongens varer.

Priseksempel til Bali

Priseksempel for to ukers workation inkludert fly, overnatting på 5-stjerners hotell og medlemsskap på et coworking-kontor.

Ubud

Twin/dobbeltrom:
Fra 19 400 kr per person.

Enkeltrom:
Fra 29 000 kr per person.

Prisene inkluderer:

  • Fly t/r Oslo – Denpasar i økonomiklasse
  • 14 netter på The Westin Resort & Spa (5*) inkl. frokost.
  • 14 dagers medlemskap på et coworking-kontor.
  • Transfer flyplass – hotell t/r i privat bil

Canggu

Twin/dobbeltrom:
Fra 24 300 kr per person.

Enkeltrom:
Fra 37 300 kr per person.

Prisene inkluderer:

  • Fly t/r Oslo – Denpasar i økonomiklasse
  • 14 netter på COMO Uma Canggu (5*) inkl. frokost.
  • 14 dagers medlemskap på et coworking-kontor.
  • Transfer flyplass – hotell t/r i privat bil

Vil du bare ha ferie? Les om Solferie på Bali på privatetravellab.no.

NB! Forslaget over er kun et priseksempel.

Kontakt oss for å diskutere hva du ønsker, både i forhold til bostandard og reiselengde, slik at vi kan komme med et forslag som passer for akkurat deg og ditt budsjett. Husk at du kan kombinere jobb og ferie, f.eks. jobbe de to første ukene og ha ferie den siste, samt kombinere både Ubud og Canggu.

Få tilbud på en workation

Send oss dine ønsker. Vi tar kontakt i løpet av kort tid for å planlegge din neste workation.

Få et tilbud

Ved innsendelse av dette skjemaet godtar du vår personvernpolicy.

Flere workations

Kontakt oss for å planlegge din neste workation.