Foto: Sergii Figurnyi - stock.adobe.com

Workation på Koh Lanta

Thailand

Hele året

14 - 90+ dager

Fra 22 900 per person

Kart Koh Lanta

Koh Lanta er en avslappet og vennlig øy i Krabi-provinsen sør i Thailand. Her trives erfarne digitale nomader like godt som førstegangsreisende, og mange vender tilbake år etter år på grunn av det gode klimaet, de mange vakre strendene, et veldrevet coworking-kontor og et mangfoldig sosialt miljø. 

Dette er på mange måter et perfekt sted å starte hvis man aldri har forsøkt å kombinere jobb med reise. Kriminaliteten er lav, folk er vennlige, det er enkelt å finne frem, coworking-kontoret er et av Asias aller beste, og det er mye å ta seg til på fritiden.

Koh Lanta.
Mu Ko Lanta National Park helt sør på Koh Lanta.
Foto: Alexander Ozerov – stock.adobe.com

Øya i seg selv er langstrakt med strender som avløser hverandre, og det er nettopp den geografiske utstrekningen som gjør at øya aldri føles overbefolket, selv ikke i høysesong. 

Koh Lanta passer like fint for de som reiser alene, som de som tar med en partner, venn eller hele familien. Det er mye å finne på i helgene eller hvis man ønsker å utvide arbeidsoppholdet med en ferieuke eller to. Snorkle- og dykketurer til omkringliggende øyer finnes det mange av, du kan gå fotturer til grotter eller i øyas nasjonalpark, leie en scooter og utforske øya, besøke den sjarmerende Lanta Old Town eller ta livet med ro på en av strendene.

Øya er ikke et utpreget feststed, men det er plenty med barer hvis man vil slå seg løs etter arbeidsdagen. Av andre aktiviteter kan vi nevne treningssentre, yogasenter, Thai-boxing og et stort utvalg av spa- og massasjesteder. Det arrangeres jevnlig festivaler og matmarkeder ulike steder på øya.

Koh Lanta.
Stort utvalg av strender på Koh Lanta.
Foto: Alexander Ozerov – stock.adobe.com

Koh Lanta nås enkelt med bil eller ferge fra Krabi by. Vil man kombinere oppholdet med andre øyer er Phi Phi Islands en times fergetur unna, og sør for Koh Lanta ligger flere øyer med enda roligere tempo og mindre mennesker (noe som passer best for ferie, da internett ikke alltid er like raskt). 

Tips: Legg inn en stopp i storbyen Bangkok på vei ut eller hjem.

Anbefalt coworking på Koh Lanta

KoHub Coworking Space er Koh Lantas beste coworking-kontor. Det ligger sentralt på Phra-Ae Beach, også kalt Long Beach, noen hundre meters gange unna selve stranden. Kontorlokalene ble bygget i 2017 og er skreddersydd for formålet som coworking-kontor. Her finner man alt man trenger for effektive arbeidsdager. Det finnes tre innendørs arbeidsrom med air conditioning, to utendørs arbeidsområder og flere private Skype-rom. Man har utsikt mot en stor frodig hage som er fin å vandre i når man trenger å strekke på beina. 

KoHub, Koh Lanta.
KoHub, Koh Lanta.

KoHub har egen restaurant med et online bestillingssystem, og mat og drikke blir levert til kontorpulten din eller annet valgfritt sted på området. Matutvalget er bredt med frokost, lunsj og middag, fra Thai til vestlig, fra ikke-vegetarisk til vegetarisk og vegansk. Her finnes også sunne tropiske juicer, shaker og et bredt utvalg av andre drikker. Vanlig kaffe, te og vann er inkludert i grunnprisen.

Trenger du en pause fra arbeidet kan du ta et slag biljard eller bordtennis, spille brettspill, gå en runde eller to rundt den tropiske hagen, bestille en massasje, slappe av i en av de små bungalowene som er bygget i hagen, eller mingle med dine coworking-kollegaer.

KoHub, Koh Lanta.
KoHub, Koh Lanta.
KoHub, Koh Lanta.
KoHub, Koh Lanta.

Det arrangeres sosiale arrangementer de fleste dager i løpet av uken. Aktivitetene inkluderer felles middager på restauranter i nærområdet, fredagsdrinker på stranden, spillkvelder og dagsutflukter i helgene. Man får enkelt oversikt over ukens program på aktivitetstavlen som er oppslått på kontoret. Generelt møter man et variert utvalg mennesker i alle aldersgrupper, men med noe overvekt av tjue- og trettiåringer.

KoHub er åpent døgnet rundt hele året, det vil si at uansett hva slags tidssone dine kollegaer og kunder sitter i så er det mulig å gå på jobb akkurat når det passer deg. Kontoret har også solid internett, med backup-strømaggregat og backup-internettleverandør. Det er derfor svært sjeldent at internett er nede. 

Vi anbefaler uansett å skaffe et lokalt sim-kort med nok data hvis man trenger å jobbe også etter at man har forlatt kontoret, eller vil ha en back-up ved ekstra viktige kundemøter. Dette er forøvrig en god idé uansett hvor i verden man jobber.

KoHub, Koh Lanta.
KoHub, Koh Lanta.

Anbefalt hotell på Koh Lanta

Layana Resort and Spa er et 5-stjerners hotell ved stranden med bredt tilbud av spa og velvære, kun 500 meter fra KoHub. Omgivelsene er så idylliske og avslappende som man drømmer om, med utsikt over blått hav, palmer og hvite strender. Toppscore hos Tripadvisor, hvor det vennlige og serviceinnstilte personale høster mye skryt. Frokost er inkludert og hotellet har egen bar, lounge og restaurant.

Priseksempel til Koh Lanta

Priseksempel for to ukers workation inkludert fly, overnatting på 5-stjerners hotell og medlemsskap på et coworking-kontor.

Twin/dobbeltrom:
Fra 22 900 kr per person.

Enkeltrom:
Fra 34 900 kr per person.

Prisene inkluderer:

  • Fly t/r Oslo – Krabi i økonomiklasse
  • 14 netter på Layana Resort And Spa (5*) inkl. frokost.
  • 14 dagers medlemskap på et coworking-kontor.
  • Transfer Krabi Airport – Koh Lanta t/r i privat bil

NB! Forslaget over er kun et priseksempel.

Koh Lanta har et bredt utvalg av overnattingssteder, fra enkle hostels til flotte 5-stjerners hotell. Det er også mulig å leie bungalower i tilknytning til coworking-stedet hvis man vil ha kort vei til jobb.

Kontakt oss for å diskutere hva du ønsker, både i forhold til bostandard og reiselengde, slik at vi kan komme med et forslag som passer for akkurat deg og ditt budsjett. Husk at du kan kombinere jobb og ferie, f.eks. jobbe de to første ukene og ha ferie den siste.

Få tilbud på en workation

Send oss dine ønsker. Vi tar kontakt i løpet av kort tid for å planlegge din neste workation.

Få et tilbud

Ved innsendelse av dette skjemaet godtar du vår personvernpolicy.

Flere workations

Kontakt oss for å planlegge din neste workation.