Foto: dvrcan - stock.adobe.com

13 populære workation-destinasjoner i 2022

Sist oppdatert:

Det blir stadig vanligere å ta med jobben ut i verden. Spesielt har Covid-pandemien vist at med en god internettforbindelse er det mange som kan jobbe fra hvor som helst. 

Digitale nomader og workationere er imidlertid ikke noe nytt, og andelen av digitale arbeidere som tar med jobben ut i verden øker fra år til år. Noen destinasjoner har vært på radaren til digitale nomader i mange år, mens andre har blitt mer populære de siste årene. 

Felles for de mest populære stedene er at de har gode coworking-kontorer, et behagelig klima, tilbyr opplevelser etter arbeidstid, har et rimelig prisnivå og et sosialt miljø med andre digitale arbeidere.

Her er vår oversikt over noen av de beste stedene å dra på workation i 2022.

Lisboa

Lisboa.
Fargerike bygninger i Alfama-distriktet i Lisboa.
Foto: SeanPavonePhoto – stock.adobe.com

Med godt vær året rundt, fantastisk mat og et gunstig prisnivå, er det ikke rart at Lisboa har blitt et populært sted for digitale nomader og workationere fra hele verden. I tillegg har byen i seg selv mye å by på, som kilometerlange kystlinjer med strender og vannsportaktiviteter, historisk arkitektur, livlig uteliv, en hyggelig lokalbefolkning der de fleste snakker engelsk og utallige restauranter som gjør selv den mest kresne gane fornøyd.

Chiang Mai

Chiang Mai.
Royal Flora Ratchaphruek Park i Chiang Mai.
Foto: SeanPavonePhoto – stock.adobe.com

Chiang Mai er kjent som et av verdens mest prisgunstige steder for workations, og tiltrekker seg av den grunn mange som jobber på bortekontor. Internetthastigheten har også rykte på seg for å være meget bra her. Chiang Mai er en avslappet og tilbakelent by med en hyggelig lokalbefolkning. Her er det billig å bo, spise og leve, og man treffer mange likesinnede. I tillegg har byen en rik kultur, utallige templer og et stort utvalg hyggelige caféer og restauranter.

Singapore

Singapore.
Kjempetrær i Gardens by the Bay, Singapore.
Foto: Noppasinw – stock.adobe.com

Vil man jobbe og feriere på en destinasjon som er varm og tropisk, trygg og ren, i et velfungerende samfunn med en av verdens raskeste og mest pålitelige internettforbindelser, så er Singapore et godt valg. Selv om Singapore ikke er det rimeligste valget for en workation, så kan man faktisk leve ganske rimelig også her. 

Metro- og bussbilletter gir mye for pengene, og maten man finner på såkalte “hawkers centers” er både velsmakende og billig. Hotelloppholdet er vanligvis det som trekker opp prisen mest i Singapore, og selv om coworking-kontorer koster litt mer enn i nabolandene så får man fortsatt mye igjen for pengene.

Bali

Bali.
Bali er en svært populært blant digitale arbeidere.
Foto: Shawn – stock.adobe.com

Bali er en annen workation-favoritt der du garantert kommer til å reise hjem med bagasjen full av gode opplevelser. Dette er et paradis som har alt man kan be om som digital nomade: et herlig, tropisk klima, lave levekostnader, massevis av hippe cafeér med god internettforbindelse, noen av verdens beste coworking-kontorer, fantastiske strender, tropisk jungel og en spennende kultur.

Canggu og Ubud er de mest populære stedene for digitale nomader og workationere på Bali, og her skal det godt gjøres om man ikke raskt finner et sosialt nettverk med andre som jobber langveis fra. 

Koh Lanta

Koh Lanta.
En av Koh Lantas mange fine strender.
Foto: Alexander Ozerov – stock.adobe.com

Koh Lanta er en avslappet og vennlig øy som er perfekt for en workation. Her trives erfarne digitale nomader like godt som førstegangsreisende, og mange vender tilbake år etter år. Koh Lanta er på mange måter et perfekt sted å starte hvis man aldri har forsøkt å kombinere jobb med reise. Folk er vennlige, det er enkelt å finne frem, her finner man et av Asias beste coworking-kontorer, klimaet er nydelig, kriminaliteten er lav og det er mye å ta seg til på fritiden.

Hoi An

Hoi An.
Den sjarmerende gamlebyen i Hoi An.
Foto: efired – stock.adobe.com

Hoi An ligger ved kysten i Sentral-Vietnam, en kort biltur fra Da Nang som har internasjonal flyplass. Hoi An har en historisk og spennende gammelby som står på UNESCOs verdensarvliste, og en kort scooter- eller sykkeltur unna ligger strandområdet An Bang for de som liker seg best ved kysten. Byen har et lite, men godt coworking-miljø, og er fint for de som synes at noen av de travlere og populære stedene blir litt for mye av det gode.

Las Palmas (Gran Canaria)

Las Palmas.
Playa de Las Canteras i Las Palmas.
Foto: zm_photo – stock.adobe.com

Las Palmas er populært blant digitale nomader og workationere, mye på grunn av sitt milde klima, mange fantastiske coworking-kontorer, og gode sosiale miljø. Når vinteren kryper inn over fastlands-Europa, holder klimaet seg mildt på Gran Canaria vinteren gjennom. Prisnivået er lavt sammenlignet med resten av Europa, og byen er enkel å bli kjent med og finne frem i.

Budapest

Budapest.
En av Budapests mange gågater.
Foto: ArTo – stock.adobe.com

Budapest var lenge ikke på kartet blant de beste workation-destinasjonene, men de siste årene har populariteten økt kraftig. Med sin strategiske beliggenhet sentralt i fastlands-Europa er det en enkel by å komme seg til. Her finner man gode internettforbindelser, velsmakende mat, vakker arkitektur og etterhvert mange coworking-kontorer.

Tbilisi

Tbilisi.
Panorama over Tbilisi by.
Foto: monticellllo – stock.adobe.com

Tbilisi i Georgia er det beste stedet å være digital nomade i Sentral-Asia. Her finner du en vennlig lokalbefolkning og liberale visumregler, der man som regel kan oppholde seg i landet i inntil ett år om gangen. Maten er god, det finnes flere moderne coworking-kontorer og det er et stort utvalg av overnattingsmuligheter. Ikke minst er prisnivået hyggelig, og Tbilisi konkurrerer med Chiang Mai om å være den byen som gir best valuta for pengene for digitale nomader.

Bangkok

Bangkok.
Få med deg templene ved Chao Praya-elven i Bangkok.
Foto: nukul2533 – stock.adobe.com

Bangkok er så mye mer enn en transittby på vei til øyene i Sør-Thailand eller fjellene i nord. Dette er en destinasjon som mange digitale nomader, workationere og expater tilbringer kortere eller lengre tid i, spesielt de som er glad i energiske storbyer. Med et stort utvalg av coworking-kontorer spredt over hele byen, mange gunstige overnattingsalternativer, god mat og spennende opplevelser, er dette et fint sted å jobbe fra i noen dager eller uker.

Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh City.
Vinh Nghiem Pagoda i Ho Chi Minh City.
Foto: romanslavik.com – stock.adobe.com

Med byggingen av nye Saigon Silicon City er det ingen tvil om at denne byen satser på teknologi og innovasjon. Ho Chi Minh City er populær blant expats og digitale nomader som liker å bo i en travel og energisk storby. Med gode coworking-kontorer, rask internettforbindelse og nydelig mat, og resten av Sørøst-Asia innen kort rekkevidde, er dette et meget bra sted å  basere seg.

Playa Del Carmen

Playa del Carmen.
Playa del Carmen er for deg som er glad i strender.
Foto: elvirkin – stock.adobe.com

For de som vil ha vakre strender, fantastisk mat, gode coworking-kontorer og et hyggelig prisnivå, så er Playa Del Carmen stedet å se nærmere på. Dette er den mest populære destinasjonen for digitale nomader i Mexico, og her er det mange som bosetter seg i lengre tid. WiFi er av varierende standard i byen, så sats på å jobb fra et coworking-kontor eller en kafé som satser på å tiltrekke seg digitale arbeidere.

Buenos Aires

Buenos Aires.
Plaza de Mayo i Buenos Aires.
Foto: Aleksandar Todorovic – stock.adobe.com

Buenos Aires er den mest populære byen for digitale nomader i Sør-Amerika. Her finner man flere gode coworking-kontorer, et behagelig klima mesteparten av året, og et livlig natteliv.

Med sin unike miks av europeisk og latinamerikansk kultur, mange kaféer, lave bokostnader og stabile internettforbindelse, er dette en spennende by å bosette seg for noen uker eller måneder.

Fant du en destinasjon som fristet? Kontakt oss i dag for å planlegge din neste workation!

FLERE blogginnlegg

Workation.
Mange spør oss hvordan man klarer å holde fokus slik at man er like produktiv som hjemme. Med litt selvdisiplin og en god plan, så er det faktisk ikke så vanskelig som mange tror.
Coworking-kontor.
Hvorfor skal du jobbe fra et coworking-kontor, fremfor å sitte på en kafé, hotellrommet eller en strand? Her er noen gode grunner for å jobbe fra et coworking-kontor.

Kontakt oss for å planlegge din neste workation.