Foto: Yevhenii - stock.adobe.com

Hvordan være produktiv på workation?

Sist oppdatert:

Du har nettopp landet på en eksotisk og spennende destinasjon, med fristelser i øst og vest. En innbydende strand, attraksjoner, barer, nye bekjentskaper og utallige opplevelser venter rundt hvert hjørne.

Mange spør oss hvordan man klarer å holde fokus slik at man er like produktiv som hjemme. Med litt selvdisiplin og en god plan, så er det faktisk ikke så vanskelig som mange tror. Bli ikke overrasket om du attpåtil blir mer produktiv!

Fast arbeidstid

Ha faste arbeidstider, akkurat som du ville hatt hjemme. Uansett om du bestemmer deg for å jobbe fra kl. 8 til 16, eller 14 til 22, så må du ha selvdisiplin til å komme deg på jobb til avtalt tid hver dag. Husk at jobben er den viktigste grunnen til at du er på workation, og at alt annet er en fin belønning når arbeidsdagen er over.

Jobb på et coworking-kontor

I tillegg til å ha faste arbeidstider, er også et fast arbeidssted en viktig nøkkel for å opprettholde produktiviteten. Har du et fast coworking-kontor å jobbe fra, kommer du lettere i jobbmodus, blant annet fordi du kjenner omgivelsene og slipper å gjøre deg kjent på nytt hver dag.

I tillegg kan du stole på at internett fungerer og at du har tilgang til strøm når du trenger det. Et coworking-kontor gir deg et fast holdepunkt, og i tillegg til å sette hodet i jobbmodus når du kommer på jobb, så er det også enklere å gå ut av jobbmodus når du forlater jobben etter endt arbeidsdag.

Workation på Koh Lanta.
Solnedgang kan bli en del av din daglige, faste rutine.

Spar moroa til helg og ferie

Det kan høres kjedelig ut, men skal du fungere på jobb så må du ha en viss rutine når du ikke jobber. Faste arbeidstider betyr at du må komme deg i seng til normal tid, slik at du er frisk i hodet og klar for en ny arbeidsdag. Skei ut med utflukter, aktiviteter, fest eller hva det måtte være i helgene og i ferien, men hold litt igjen på hverdagene.

Litt hygge kan man unne seg, men man brenner lyset raskt i begge ender hvis man har for travle dager utenfor jobb. Du kjenner deg selv best og vet hva akkurat du trenger for å lade batteriene.

Riktig arbeidsutstyr

For å kunne jobbe effektivt er det essensielt at du har riktig arbeidsutstyr. En laptop som fungerer til formålet er en selvfølge, og avhengig av hva slags jobb du har er det en hel rekke andre dingser som kan gjøre deg mer effektiv.

  • Får du vondt i nakken av å se ned på en laptop? Invester i en sammenleggbar laptop-stand som gjør at du kan rette opp ryggen.
  • Er en skjerm for lite? Det finnes bærbare eksterne skjermer som gjør at du kan doble arbeidshastigheten uten at det veier alt for mye. På mange coworking-kontorer kan man også leie skjerm.
  • Bråkete omgivelser eller skravlete kollega? Ta med ørepropper eller høretelefoner med noise-cancelling.
  • Skal du logge inn på usikre nettverk? Invester i en god VPN-leverandør slik at du surfer trygt på internett.
Finn set-up’en som gjør deg mest mulig produktiv.

Ta fri når du har fri

Når arbeidsdagen er over er det viktig at du kobler av fra jobb, på samme måte som du ville gjort det hjemme. Hvis du jobber i en annen tidssone enn dine kollegaer er det fort gjort at man sjekker jobbmailer hele døgnet, med det resultat at man føler at man alltid er “på”. Gjør avtaler med sjefer og kollegaer før avreise slik at dere har klare forventinger om når du er tilgjengelig – og når du har fri.

Ha et sosialt liv utenfor jobb

Akkurat som hjemme så er en kombinasjon av egentid og å være sosial det som gjør at man får best mulig balanse i hverdagen. Ved å jobbe på coworking-kontorer kommer man lettere i kontakt med andre i samme situasjon, og som sannsynligvis også er klare for å sosialisere etter arbeidstid. Reiser man alene er dette spesielt viktig.

Hold deg i aktivitet og dyrk hobbyene dine på workation.
Foto: shock – stock.adobe.com

Tren og dyrk hobbyene dine

Trener du, eller har du andre fritidsaktiviteter når du er hjemme? Legg inn den samme rutinen når du er på tur. Finn et lokalt treningsstudio, yogastudio eller en interessegruppe og ha faste avtaler hver uke. Skal man lykkes med å være produktiv på jobb er det en stor fordel å være fysisk aktiv 2-3 ganger i uka. Husk også å legge inn pauser i løpet av arbeidsdagen for å strekke på kroppen.

Ha faste møter med kollegaene hjemme

Ha faste daglige eller ukentlige møter med kollegaene slik at du er oppdatert på alle arbeidsoppgaver, samtidig som du fortsatt føler at du er en del av teamet. Da blir det enklere å holde riktig kurs i arbeidshverdagen, noe som igjen gjør at man blir mer produktiv.

Er du klar for å bytte ut kontoret hjemme med en workation? Kontakt oss i dag!

FLERE blogginnlegg

Dubai
Vi har testet et utvalg av coworking-kontorer i Dubai. Disse er spredt over hele byen, fra Al Karama i Bur Dubai, og helt til Dubai Marina sør for Palm Jumeirah.
Coworking-kontor.
Hvorfor skal du jobbe fra et coworking-kontor, fremfor å sitte på en kafé, hotellrommet eller en strand? Her er noen gode grunner for å jobbe fra et coworking-kontor.

Kontakt oss for å planlegge din neste workation.