Foto: deagreez - stock.adobe.com

Hvorfor jobbe fra et coworking-kontor?

Sist oppdatert:

Hvorfor skal du jobbe fra et coworking-kontor, fremfor å sitte på en kafé, hotellrommet eller en strand? Her er noen gode grunner for å velge et sted som er designet for at du skal få mest mulig ut av arbeidsdagen.

Stabilt og raskt internett

Velger du et seriøst coworking-kontor, kan du være sikker på at de har lagt penger i en rask og stabil internettleverandør. For hva er vel mer irriterende enn internett som kommer og går, eller som hakker midt i et viktig Zoom-møte?

Jobber du et sted med dårlig nettforbindelse, vil det skape frustrasjon og unødvendig stress, og produktiviteten vil garantert stupe.

Strømtilgang

Med mindre du er så heldig å ha en laptop som aldri går tom for strøm, så er det essensielt å sitte i nærheten av et strømuttak slik at du får ladet laptopen når det trengs. Coworking-kontorer er stort sett utstyrt med strømuttak i nærheten av alle sitteplasser.

Det hele er jo så enkelt som at har du strøm, så kan du jobbe, og blir batteriet flatt, så er det umulig å få gjort noe som helst. Tomt batteri på laptopen er det siste man vil oppleve rett før en viktig deadline.

Jobbing på en strand er ikke ideelt.
Jobbing på stranden ser eksotisk ut, men fungerer ikke så bra i lengden.
Foto: olezzo – stock.adobe.com

Bedre arbeidsforhold

Glem å jobbe på en strand der du får solskinn på skjermen, sand i tastaturet og dårlig sittestilling.

Coworking-kontorer er bygget og innredet med den som skal arbeide i tankene. Komfortable stoler og arbeidsdesker med tilstrekkelig lys er noe de fleste behøver. Mange coworking-kontorer tar også hensyn til at vi alle er forskjellige, og at man kan ha forskjellige behov i løpet av en arbeidsdag.

Bean bags, hengekøyer, sitteplasser med og uten klimaanlegg, arbeidssoner både innen- og utendørs – du vil raskt oppdage at det finnes utallige løsninger. Det viktigste er at du velger en sitteplass der du føler deg mest produktiv uten å få belastningsskader, og der arbeidsutstyret (laptopen) ikke får heteslag eller rusk i maskineriet.

Slipp kjøpepress

Har du noen gang jobbet fra en kafé og følt de lange blikkene fra betjeningen etter at du har sittet der i 3 timer og forlengst drukket opp kaffen du kjøpte da du kom? De fleste kafeer er jo en gang skapt for at de skal tjene penger på salg av mat og drikke til kunder, og har man planer om å sitte en hel arbeidsdag så blir man neppe den mest populære kunden i lokalet. På et coworking-kontor kan du jobbe i trygg forvissning om at ingen bryr seg om hvor lenge du jobber.

Mat og drikke

Mat og drikke må man tross alt ha i løpet av en arbeidsdag. De beste coworking-kontorene har egen kafé eller restaurant, og da er det en enkel sak å bestille lunsj, drikke eller en snack når sulten siger på. Der det ikke er restaurant er det ikke uvanlig å finne et felles kjøkken der man kan lagre og tilberede medbragt lunsj. Spør også felles coworkere om de har tips til lunsjsteder i nærheten. Det er de som kan gi deg all innsideinformasjon som du ville brukt månedsvis på å finne ut av selv.

Fersk og iskald kokosjuice til arbeidet er nydelig.

Stillerom for møter

Rolige omgivelser når man skal ha et viktig møte med kunder eller kollegaer er ikke noe man kan ta for gitt når man jobber på bortekontor. Coworking-kontorer har ofte egne Skype-rom (som nå til dags burde døpes om til Teams- eller Zoom-rom) for de som trenger stillhet under møter, samtidig som du ikke forstyrrer andre. Vanligvis kan man reservere disse på forhånd.

Tar man med teamet på workation, er det også mange coworking-kontorer som har private møterom til utleie.

Tilgang til printer, scanner, større skjermer og andre hjelpemidler

Fasilitieter varierer naturligvis fra sted til sted, men det er ikke uvanlig at coworking-kontorer gir deg tilgang til printer og scanner. Noen ganger er det inkludert i medlemsavgiften, andre ganger kommer et lite tillegg. En del steder har også PC-skjermer til utleie, så hvis laptopen blir i minste laget eller du har behov for en ekstra skjerm, så kan det være vel verdt investeringen å leie en skjerm for en kortere eller lengre periode.

Sosialt fellesskap og faglig utveksling

En av de største fordelene med coworking-kontorer er at man møter et variert utvalg av andre mennesker i samme situasjon. Det er en flott arena for å knytte kontakter og utveksle erfaringer. Kanskje er du freelancer eller har startet opp ditt eget selskap, noe som kan være ensomt i lengden.

På coworking-kontorer treffer du nesten alltid andre i samme situasjon. Kanskje finner du sparringspartnere som kan gi deg ideer og tips hvis du står fast, eller vice versa. Uansett er det givende å snakke med andre som opplever samme utfordringer i arbeidshverdagen som deg selv.

Workation.
Du møter vanligvis mange likesinnende på coworking-kontorer.
Foto: Pixel-Shot – stock.adobe.com

Sosiale arrangement

Liker du å være sosial, er det en god idé å velge et coworking-kontor som arrangerer sosiale arrangementer etter arbeidstid. Det kan være alt fra faglige seminarer, fellesmiddager og fredagspils, til quizkvelder, dagsutflukter og yogaklasser. Dette er en flott arena å bli kjent med dine kollegaer, og det blir straks enklere å slå av en prat i lunsjen eller i kaffepausen på jobb dagen etter. 

Bre deg ut!

I motsetning til på en kafé, så kan du på coworking-kontorer bre deg ut og sette opp arbeidsutstyret uten at noen synes det er det minste merkelig. Rigg opp med en laptop-stand, ekstern mus og tastatur og kanskje en ekstra skjerm. Koble til strøm og du har en finfin arbeidsplass nesten lik den du har hjemme.

Bre deg ut! Coworking-kontor med utsikt over Mekong-elven og Phnom Penh.

Bli inspirert

Freelancere, entreprenører og andre som jobber for seg selv har ofte en ting til felles: De må stole på seg selv for å lykkes, og for å gjøre det må de jobbe hardt. Den andre tingen de har til felles er at de aller fleste brenner sterkt for det de jobber med, de har jo som regel valgt dette selv.

Resultatet er at man blir omgitt av kreative og inspirerende mennesker som elsker det de driver med, som snakker med entusiasme om jobben sin og som gjør alt for å bli enda bedre. De må rett og slett ta ansvar for sin egen kunnskapsheving, fremgang og inntjening. Å omgi seg med slike mennesker er utrolig motiverende, spesielt hvis du er vant med kollegaer som går på jobb kun fordi det er en jobb.

Det er ikke dyrt

Trodde du at det å leie en fleksibel kontorplass er en dyr affære? Prisene varierer naturligvis med destinasjon, men de aller fleste steder er det svært gunstig, spesielt med tanke på hva du får igjen. Du bruker sannsynligvis mer penger hvis du skal sitte på en kafé og må pliktkjøpe noe annenhver time. Vi har gunstige pakker som inkluderer fly, hotell av ønsket standard og medlemskap på et godt coworking-kontor.

Gjorde dette deg nysgjerrig på å ta med jobben ut i verden? Kontakt oss for en hyggelig prat i dag.

FLERE blogginnlegg

Bali.
Det blir stadig vanligere å ta med jobben ut i verden. Her er vår oversikt over noen av de beste stedene å dra på workation i 2022.
Workation.
Mange spør oss hvordan man klarer å holde fokus slik at man er like produktiv som hjemme. Med litt selvdisiplin og en god plan, så er det faktisk ikke så vanskelig som mange tror.

Kontakt oss for å planlegge din neste workation.