FAQ

Her har vi samlet noen av de vanligste spørsmålene vi får. Finner du ikke svar på spørsmålet ditt, er du alltid velkommen til å kontakte oss.

Finnes det visum for digitale nomader/workationere?

Enkelte land har innført visum for de som reiser og jobber digitalt, men disse landene er fortsatt i fåtall. De fleste land har ikke tilpassede visumregler for denne typen reise, og det vanligste er å reise inn på turistvisum og ikke nevne at man har tenkt å jobbe. Vi gir deg råd om hva slags visum vi anbefaler, men det er alltid ditt eget ansvar å sette deg inn i visumregler og å overholde disse.

Hvor lenge kan jeg være borte?

Du kan selv velge hvor lenge du vil være borte, så lenge du overholder lokale visumregler. Husk også at det er regler i Norge for hvor lenge du kan oppholde deg utenfor landet i løpet av et år uten at det får konsekvenser for trygd og skatt.

Kan jeg dra på workation, og ha med meg noen som kun vil ha ferie?

Absolutt, det ordner vi. Kontakt oss for å få vite mer.

Kan jeg ta med familien på workation?

Familie er ingen hindring på workation, tvert i mot! Dere vil sannsynligvis tilbringe mye mer tid sammen på en workation enn det dere ville gjort hjemme. Kontakt oss for å få et pristilbud.

Kan dere arrangere aktiviteter på fritiden?

Vi har et bredt utvalg av aktiviteter og dagsturer på fritiden. Kontakt oss for å få informasjon om hva slags muligheter som finnes på destinasjonen din.

Hvis jeg ikke liker coworking-kontoret, hjelper dere da med å finne et nytt?

Vi hjelper deg med å finne et nytt coworking-kontor hvis det ikke skulle falle i smak. Det eneste vi må ta forbehold om er at forhåndsinnbetalinger ikke alltid er refunderbare, så det er opp til hvert enkelt coworking-kontor om de vil refundere det du eventuelt har innbetalt på forskudd.

Får jeg refusjon hvis coworking-kontoret har strømbrudd eller internett er nede?

Vanligvis kan man ikke forvente å få noen form for refusjon hvis strømmen går, eller internettforbindelsen går ned. Heldigvis skjer ikke dette veldig ofte. Det er vanligvis en større risiko for strøm- og internettbrudd hvis man oppholder seg på øyer eller i land som har utfordringer med infrastrukturen.

Vi anbefaler uansett å skaffe et lokalt sim-kort med nok data hvis man trenger å jobbe også etter at man har forlatt kontoret, eller vil ha en back-up ved ekstra viktige kundemøter. Dette er en god idé uansett hvor i verden man jobber.

Kan dere hjelpe med å skaffe en jobb i utlandet?

En workation innebærer at du tar med jobben du allerede har her hjemme, ut i verden. Vi hjelper dessverre ikke med å formidle jobber.

Kontakt oss for å planlegge din neste workation.