Foto: Emily Godfrey

Workation i Melbourne

Australia

Hele året

14 - 90 dager

Fra 34 400 per person

Kart Melbourne

Melbourne ligger på Australias sørkyst og er tilnærmet lik Sydney i innbyggertall med drøyt 5 millioner. Det er en by med mye energi, men uten å miste det uformelle og tilbakelente lynnet som australierne er kjent for. Her kan du veksle mellom å være en jetsetter og livsnyter uten å skille deg ut.

Byen ble formelt grunnlagt i 1835. Med en stor og naturlig havn hvor Yarra River har sitt utløp var dette et perfekt sted for en by, som på 1850- og 1860-tallet opplevde en voldsom vekst i kjølvannet av gullgraving i staten Victoria.

Selv om Sydney i dag er den mest kjente byen i Australia, så har innbyggerne i Melbourne – “the melburnians” – sine ord i behold når de hevder å være kulturhovedstaden. Det gjelder også for matkultur. Melbourne er nemlig den storbyen i verden med flest restauranter og kafeer per capita. 

I Melbourne har det meste sin egen festival, alt fra mat, film, kunst og musikkfestivaler, til litteratur og kunsthåndverk. De mange store sportsarrangementene tiltrekker seg titusener av tilskuere for å se på fotball, rugby eller selveste Australian Open i tennis.

Byen har en fascinerende blanding av moderne og gammel arkitektur kombinert med store grøntområder. Bydelen St Kilda ligger som en oase i storbyen med badestrender, golfbane, restauranter og botanisk hage.

Melbourne.
St. Kilda-stranden i Melbourne.
Foto: Josie Withers Photography

Men det er ikke bare innenfor bygrensene det er mye å finne på. Ikke langt utenfor finner man noen av Australias mest ikoniske opplevelser. På bucketlisten bør det blant annet stå “The Penguin Parade” på Phillip Island og roadtrip eller sykkeltur på den berømte kystveien Great Ocean Road, hvor det også er surfestrender i verdensklasse. I vinregionene tar tradisjonsrike vingårder imot gjester for omvisning, vinsmaking og et bedre måltid.

Klimaet er temperert med en gjennomsnittstemperatur på 25 grader på dagtid midt på sommeren (januar) og 14 grader på det kaldeste (juli). Prisnivået i Australia ligger noe under det man er vant til i Norge.

Anbefalt coworking i Melbourne

En metropol som Melbourne har rikelig med alternative kontorfellesskap. Byens størrelse gjør det samtidig viktig å ha en plan for hvor man vil bo, jobbe og tilbringe fritiden. Distansene kan bli store og rushtrafikken hektisk. 

The Hive opererer coworking-kontorer i mange land og garanterer profesjonalitet og alle nødvendige fasiliteter. The Hive Collingwood har trivelige, åpne lokaler som har rikelig med dagslys. Du kan velge mellom privat kontor, dedikert plass eller benytte ledige plasser i åpent kontorlandskap. Det er egen kaffebar med enkel servering.

The Cluster er blant Melbournes eldste coworking-kontorer med oppstart i 2010. Lokalene er innredet stilfullt og kreativt med fellesarealer som innbyr til sosialisering og nettverksbygging. Velg mellom kontorplasser i åpent landskap eller privat avlukket kontor. Inkludert i medlemskapet er blant annet kaffe/te, tilgang til kjøkken og inntil 15 minutters gratis IT-support.

Anbefalte hotell i Melbourne

Melbourne Metropole Central er et 4-stjerners hotell som ligger i et spennende område med to store parker i umiddelbar nærhet. Hotellet tilbyr frokost (ikke inkl.) og like utenfor dørstokken er det et stort utvalg restauranter og kafeer. Rommene har eget kjøkken, TV, aircondition og gratis wifi. Fra hotellet til coworking-kontoret the Hive Collingwood er det bare en drøy kilometer.

Rydges Melbourne ligger i teaterdistriktet i hjerte av Melbourne, med store og fine parker i umiddelbar nærhet. Takterrassen har utsikt og oppvarmet svømmebasseng. Eksternt treningssenter i nabokvartalet. Hotellets italienske restaurant Locanda er velrenommert. Fra hotellet til kontorfellesskapet The Cluster tar det rundt 20 minutter å gå, noe kortere tid med offentlig transport.

Priseksempel til Melbourne

Priseksempel for to ukers workation inkludert fly, overnatting på 4-stjerners hotell og medlemsskap på et coworking-kontor.

Pakke 1

Twin/dobbeltrom:
Fra 34 400 kr per person.

Enkeltrom:
Fra 48 800 kr per person.

Prisene inkluderer:

  • Fly t/r Oslo – Melbourne i økonomiklasse
  • 14 netter i Junior Room på Melbourne Metropole Central (4*)
  • 14 dagers medlemskap på et coworking-kontor.
  • Privat Transfer flyplass – hotell t/r

Pakke 2

Twin/dobbeltrom:
Fra 35 800 kr per person.

Enkeltrom:
Fra 51 800 kr per person.

Prisene inkluderer:

  • Fly t/r Oslo – Melbourne i økonomiklasse
  • 14 netter i Standard Room på Rydges Melbourne (4*) inkl. frokost.
  • 14 dagers medlemskap på et coworking-kontor.
  • Privat Transfer flyplass – hotell t/r

NB! Forslaget over er kun et priseksempel.

Kontakt oss for å diskutere hva du ønsker, både i forhold til bostandard og reiselengde, slik at vi kan komme med et forslag som passer for akkurat deg og ditt budsjett. Husk at du kan kombinere jobb og ferie, f.eks. jobbe de to første ukene og ha ferie den siste.

Få tilbud på en workation

Send oss dine ønsker. Vi tar kontakt i løpet av kort tid for å planlegge din neste workation.

Få et tilbud

Ved innsendelse av dette skjemaet godtar du vår personvernpolicy.

Flere workations

Kontakt oss for å planlegge din neste workation.